Monuments i museus
L'Alqueria

Pagui la seva estada
Inicio » Monuments i museus

Monuments i museus

palau_ducal

Palau Ducal

Del s.XIV va ser la residència dels ducs de la Corona d’Aragó i a partir de 1485, de la família Borja. Originalment va ser castell urbà d’estil gòtic civil i després transformat a palau fortificat. Destaquen la porta d’entrada amb arc de mig punt i el vestíbul, com a elements més antics, així com el pati d’armes, el Saló de Corones i la barroca Galeria Daurada.

Colegiata

Temple parroquial, d’estil gòtic catalano-aragonès, construït entre els s.XIV i XVI, d’una sola nau amb capelles laterals adossades als murs. De fabricació austera, el seu interior va estar ricament decorat amb retaules, pintures i escultures, que van desaparèixer durant la Guerra Civil de 1936. Destaca la porta del Sud, denominada porta de Santa María o del Mercat i la Porta dels Apòstols, una de les primeres creacions de Damián Forment, precursor del Renaixement a Espanya. En 1499 va ser elevada a categoria de Col·legiata pel Papa Alejandro VI.

la_colegiata
casa_de_la_marquesa

Casa de la Marquesa

Reconstruïda a la fi del s.XIX per una de les famílies burgeses
més riques de la ciutat, els Valier Lapeyre. És d’estructura defensiva-palatina i consta de planta baixa, planta noble i segon pis. Destaca l’escala interior de marbre i barana ornamentada amb fins ferros daurats, així com les portes de fusta molt treballada, les reixes i les balconades de ferro forjat. L’any 2000 es va convertir a la Casa de la Cultura i té una programació estable durant tot l’any. En el seu interior es conserva el jardí romànic amb arbres singulars.

Antiga Universitat

Entre els anys 1546 i 1767, va ser la primera universitat de la Companyia de Jesús. En 1806, l’Ajuntament va cedir l’edifici als Pares Escolapis per obrir un col·legi, que existeix des de llavors. L’església es va construir entre 1605 i 1637. En els baixos de l’edifici podem trobar la Sala d’Exposicions Municipal Coll Ales i a la plaça un conjunt escultòric que ret homenatge als membres més cèlebres de la família Borja.

antigua_universidad
hospital_de_sant_marc

Hospital de Sant Marc

Es tractava d’una institució per a pobres i viatgers que va mantenir la seva activitat durant més de 600 anys, des del segle XIV fins a 1973. La seva creació s’atribueix al duc Alfons el Vell. Destaquen la Sala d’Homes, d’arcs apuntats del primer gòtics valencià, i les voltes de la Sala de les Dones. Actualment acull el Maga i en el futur, acollirà també el Museu de Santa Clara, amb part de la col·lecció artística que les monges franciscanes han conservat al llarg dels segles.

MAGa (Museu Arqueològic de Gandia)

Situat dins de l’Hospital de Sant Marc, l’exposició gira al voltant de la prehistòria comarcal, especialment sobre les troballes oposades en la Cova del Parpalló (Gandia) i en la de les Malladetes (Barx), que constitueixen dues dels jaciments prehistòrics més importants de la regió mediterrània peninsular, els primers pobladors d’aquesta zona espanyola de la província de València es remunten al paleolític, en l’època del magdaleniense.

hospital_de_sant_marc
muso_faller

Museu Faller

És un innovador espai interactiu que presenta en 400m2 la tradició fallera, la màgia del foc i l’elaboració dels monuments (ninots) s’exposen les fases de la confecció d’un ninot, des de com es dissenya l’esbós fins a la maqueta inicial del que en uns mesos es convertirà en monument faller. Es pot veure una mostra de vestits exposats, del segle XVIII i XIX, les peinetas i aderezos de les falleres, així com el típic blusón faller. El recorregut ensenya la història de les falles de San José, que se celebra del 16 al 19 de Març.

logo alqueria

La platja de Gandia, punt estratègic de la costa mediterrània, amb més de 2km de platjes immillorables per a prendre el bany, els brinda l’oportunitat de gaudir d’un gran entorn natural i cultural completo i variat.

acsi
adac
compromiso-de-calidad-turistica
premio-trayectoria

Informació turística

Informació d'interès