Festes
Gandia

Pagui la seva estada
Inicio » Festes

Festes

Apparet statim, quae sint officia, quae actiones. Tamen a proposito, inquam, aberramus. Illis videtur, qui illud non dubitant bonum dicere -; Quis istud, quaeso, nesciebat.

fallas

 Falles (16 al 19 de Març)

Gandia celebra la festa de les falles des de finals del s.XIX, Cada barri planta els seus monuments amb ninots de cartró pedra que satirizan la societat i l’actualitat local. Les falleres i els fallers desfilen pels principals carrers amb bandes de música, amb vestimentes inspirades en el s.XVIII. La nit del dia 19, dia de San José, la festa acaba l’amb “La Nit de la Cremà” cremant-se els monuments per tota la ciutat.

Setmana Santa (Març / Abril)

Se celebra des de finals del s.XIX, encara que els seus orígens són medievals. La festa està declarada d’Interès Turístic Nacional. Comença amb la processó del diumenge de rams i durant tota la setmana, nombrosos passos escenifiquen episodis del sacrifici de Crist i les processons recorren el centre i casc antic de la ciutat. La nit del Divendres Sant, la processó del sant Enterrament i el matí del Diumenge de Resurrecció, amb la Trobada de Jesús ressuscitat amb la Mare de Déu.

semana_santa
corpus

Corpus (Juny)

Des de 1391, la processó recorre el casc antic, precedida per
desfilades de danses i personatges d’origen medieval, com a gegants i cabezudos, els Cavallets, els Arquets, la Magrana i la Moma. Aquesta escenifica la virtut, representada per una figura vestida de blanc, contra els set pecats cabdals.

Sant Juan (23 / 24 de Juny)

En la nit de Sant Joan és costum que milers de persones acudeixin a la platja i encenen fogueres en la sorra on preparen el sopar i a la mitjanit, saltar sobre les brases i les ones del mar demanant un desig com a part dels rituals d’aquesta nit tan màgica.

sant_joan
virgen_del_carmen

Verge del Carme (16 de Juliol)

Festes patronals del Grau de Gandia en honor a la Verge del Carmen, patrona dels mariners, unes festes molt peculiars on es treu a la Verge en processó marinera, on els vaixells de pesca escorten la Imatge per tot el port.

Fira i Festes (Setembre / Octubre)

La Fira i Festes de Gandia en honor al Patró de la ciutat Sant Francisco de Borja. L’origen de la Fira es remunta a l’any 1310, quan Jaume II va atorgar a la ciutat el privilegi de celebrar un mercat anual, que ha estat substituït per les actuals atraccions firals. Un personatge singular de la festa és l’Oncle de la Porra, que recorre la ciutat el primer dia de la festa, anant en col·legi en col·legi i traient als nens al carrer. En la Fira i Festes podràs trobar activitats per a totes les edats, des d’activitats infantils pels més petits, fins a obres de teatre, concerts a l’aire lliure, mercat medieval, etc.

fira_i_festes
logo alqueria

La platja de Gandia, punt estratègic de la costa mediterrània, amb més de 7 km de platjes immillorables per a prendre el bany, els brinda l’oportunitat de gaudir d’un gran entorn natural i cultural complet i variat.

acsi
adac
compromiso-de-calidad-turistica
premio-trayectoria

Allotjaments

Informació turística

Informació d'interès